Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(999 niezalogowanych)
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
No własnie.
Jest tu ktos komu pomogli,albo zna takowego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
słyszeli
Bolek z Władkiem tak mówili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Hmmm..jak sie daja to tak maja...Ja pracuje w ISS jako vikar..jak mi cos nie odpowiadalo dzwonilam, pytalam...i zaraz problemy byly rozwiazywane..koniec jezyka za przwodnika...jesli ktos idzie do legalnej pracy to trzeba sie z tym liczyc zeby moc poskladac zdania w innym jezyku niz "ojczystym "i porozmawiac o problemie..aaa i popatrzec gdzie sie idzie do pracy a nie brac wszystkiego tym bradziej u irakijczykow...Szukaja vikarow firmy sprzatajace...ja zaczelam od maja i do dzis nie moge odpedzic sie od pracy pomimo ze jestem vikar..czesto norwedzy pisza sie na chorobowe wiec vikar ma mnostwo zajec

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Paweł Zajkowski
(zajcew)
Wiking
a z tym iss to bym sie nie wyrywał. bo z kasa bywa roznie. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
oppland napisał:

jak wielu ludzi nie zapisuje sie do związków,bo...szkoda im płacic składki na zwiazki...głupota.przeciez trzeba sie zastanowic,że zapiszę sie,zapłace i spię spokojnie...

naprawdę
pożytku jak ze psa gnoju
z kieszeni zabiorą rocznie coś około 6000 NOK
z tego później około 1000 zwrócą z nadpłatą podatku
raz na rok zrobią zebranie i poczęstują kanapkami z łososiem
hodowlanym
a jak wyrzucają z pracy to i tak nie patrzą, czy należysz czy nie
znajdą sposób

no widzisz...czy ciebie niby to spotkało?czy wiesz od kogos,że nie pomagają?bo ja wiem co innego i nie od kogoś,tylko na sobie doswiadczyłam,nie tylko ja...więc w moim przypadku tak jak w przypadku moich dwóch znajomych warto było się zapisać, płacic im składki i jesc na zebraniu łososia na kanapkach

ja osobiscie polecam te związki,bo dziś spie spokojnie i pracuje tak jak powinnam pracowac , nie boję się o wypłaty ani o zwolnienie z pracy z byle jakiego powodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
słyszeli
Bolek z Władkiem tak mówili

nie wiesz to nie pisz bzdur...widzę,ze ty wiesz wszystko najlepiej,najlepiej znasz Norwegię ich kulturę,jezyk itp a tak naprawde to słyszałes od Bolka i Władka i przekazujesz dalej tylko jeszcze bardziej skoloryzowane...Co p. Dyrektor Jasta powie tak jest a nie inaczej przecie tu na forum to banda idiotów pisze tylko Dyrektor Jasta sie do nich się nie zalicza

o przepraszam Dyrektorze co ja mogę wiedziec w tym temacie,jak ja wiem od Bolka, Bolek słyszał od Władka od tego z drugiego piętra a Władek od samego Dyrektora jasty,więc wiadomość pewna na stówę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok